Infrarood sauna

Infrarood sauna

Het verschil tussen een gewone sauna en een infra-roodsauna zit in de aard van de geproduceerde warmte. Bij een traditionele sauna wordt de warmte overgedragen door opwarming van de lucht, terwijl je bij een IR-sauna een directe stralingswarmte hebt via de infra-roodstralers. De temperatuur ligt er ook iets lager dan in een traditionele sauna, namelijk zo’n 40°C tot 60°C.
De IR-sauna kent volgende voordelen:
*het zorgt voor een verbetering van het afweersysteem. Door de warmte gaan de bloedvaten openstaan waardoor de huid gaat transpireren en op die manier raak je afvalstoffen kwijt. De straling van de IR-sauna veroorzaakt een koortsreactie die virussen en bacterieeën kunnen doden. Het aantal witte bloedcellen neemt toe en versterkt het afweersysteem.
*het is een ideaal hulpmiddel bij spier-en gewrichtsaandoeningen  zoals reuma en artritis. De warmte versoepelt het spierweefsel en stimuleert de bloedsomloop. De spierspanning neemt af en de ledematen verstijven minder. Daardoor neemt de pijn van ontstoken gewrichten af.
*het vermindert klachten van huidaandoeningen zoals eczeem, acné en psoriasis. Door de straling wordt de huid diep gereinigd en ga je transpireren. Daardoor worden dode huidcellen verwijderd.
*het zorgt voor verbranding van calorieën (maar alleen in combinatie met lichaamsbeweging zal je ook echt afslanken).
*het werkt optimaal bij de bestrijding van stress en vermoeidheid door de totale ontspanning van lichaam en geest.


Fatal error: Call to undefined method BirthdaysBirthday::isLeapYear() in /data/sites/web/mounteqshopbe/subsites/saunapauze.be/sites/all/modules/birthdays/birthdays.module on line 614