De sauna vormt een ware bron van weldaad, zowel voor lichaam als voor geest. Het gebruik van de sauna komt overgewaaid vanuit Finland, waar dit reeds een eeuwenoude traditie is. En we kunnen de Finnen geen ongelijk geven, want het nemen van een sauna heeft verschillende positieve effecten.
De temperatuur in de sauna bedraagt zo’n 80°C tot 90°C waardoor je gaat transpireren. Het doel van het zweten is de temperatuur van je lichaam terug te doen dalen en dit heeft tot gevolg dat je lichaam gereinigd wordt doordat oude en dode huidcellen verwijderd worden. 

Infrarood sauna

Het verschil tussen een gewone sauna en een infra-roodsauna zit in de aard van de geproduceerde warmte. Bij een traditionele sauna wordt de warmte overgedragen door opwarming van de lucht, terwijl je bij een IR-sauna een directe stralingswarmte hebt via de infra-roodstralers. De temperatuur ligt er ook iets lager dan in een traditionele sauna, namelijk zo’n 40°C tot 60°C.
De IR-sauna kent volgende voordelen:

Het turks stoombad wordt opgewarmd met vochtige warmte van 40° C tot 50° C. Dit in tegenstelling tot de traditionele sauna waar gebruik gemaakt wordt van warme, droge lucht.
De warme stoom in combinatie met de eucalyptusgeur is ideaal voor de luchtwegen. Andere voordelen zijn het ontspannen van de vermoeide spieren, het openen van de poriën en het stimuleren van de huid en de bloedsomloop.

Jacuzzi

Op ons terras kan je volledig ontspannen in de jacuzzi. Met lekker warm water van 37° C en een 30-tal jets is dit voor velen het meest favoriete plekje.

Omwille van hygiënische redenen vragen wij om eerst een douche te nemen vooraleer u gebruik maakt van al onze faciliteiten. In onze douchelaan hebben we verschillende douchekoppen; een gewone douchesproeier, een regendouche, een massagedouche en een koudwatervaldouche.
Zeep en shampoo zijn aanwezig.

 

Relaxruimte

Tot rust komen is een absolute must tijdens het nemen van een sauna. We hebben zowel binnen als buiten ligzetels voorzien. Binnen komt u tot rust voor de gezellige warmte van het haardvuur.
Na een saunabeurt is het aangeraden om veel te drinken. Water is natuurlijk het beste, maar omdat u bij ons bent om te genieten kan je ook opteren voor een frisdrank, een biertje, een fles wijn, een fles cava of een fles champagne.

Als u zich eens echt wil laten verwennen, kan u genieten van een ontbijt. In onze ontbijtruimte staan dan verse pistolets, koffie, thee, versgeperst fruitsap, yoghurt, verschillende soorten beleg,... voor u klaar. Op die manier worden ook uw smaakpapillen verwend.

 


Fatal error: Call to undefined method BirthdaysBirthday::isLeapYear() in /data/sites/web/mounteqshopbe/subsites/saunapauze.be/sites/all/modules/birthdays/birthdays.module on line 614