Traditionele sauna

Traditionele sauna

De sauna vormt een ware bron van weldaad, zowel voor lichaam als voor geest. Het gebruik van de sauna komt overgewaaid vanuit Finland, waar dit reeds een eeuwenoude traditie is. En we kunnen de Finnen geen ongelijk geven, want het nemen van een sauna heeft verschillende positieve effecten.
De temperatuur in de sauna bedraagt zo’n 80°C tot 90°C waardoor je gaat transpireren. Het doel van het zweten is de temperatuur van je lichaam terug te doen dalen en dit heeft tot gevolg dat je lichaam gereinigd wordt doordat oude en dode huidcellen verwijderd worden. 
Enkele andere positieve gevolgen zijn:
*het ontspannen van de spieren
*het verbeteren van de bloedcirculatie en het dalen van de bloeddruk (door de warmte zetten de bloedvaten uit waardoor het bloed minder weerstand ondervindt en de bloeddruk daalt)
*het verouderingsproces van de huid tegengaan doordat de bloedvaten worden opengezet waardoor de doorbloeding van de huid toeneemt
*het stimuleren van het zenuwstelsel
*het bestrijden van ziektekiemen. Ziektekiemen worden bij hoge temperaturen in hun werking verstoord en op die manier worden ze dan ook bevochten. Je weerstand verhoogt.
*het verzachten van de pijn
*en niet te vergeten, je kan er echt tot rust komen

 


Fatal error: Call to undefined method BirthdaysBirthday::isLeapYear() in /data/sites/web/mounteqshopbe/subsites/saunapauze.be/sites/all/modules/birthdays/birthdays.module on line 614